046 538 6566

Blogi

Soita meille 046 538 6566

Lähetä puhelimesi huoltoon

Kysy kustannusarvio tästä

Apple iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6 Edge

Kun asiakas menee ostamaan kalliimman hintaluokan älypuhelinta, mukaan lähtee todennäköisimmin iPhone tai jokin Samsungin luureista. Tässä vertailussa vastakkain kaksi erittäin suosittua mallia.

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge on todella hauskan näköinen ja tuo jännittävää vaihtelua älypuhelinten muotoiluun. Molemmille puolille kaartuva näyttö on kivan näköinen, eikä se haittaa mitenkään kosketusnäytön käyttämistä. Puhelin pysyy oikein hyvin kädessä.

Sivunäytöltä näkee mm, kellonajan ja säätilan, ilmoitukset saapuneista viesteistä ja puheluista sekä päivämäärän. Siinä pyörii myös uutisotsikoita. Puhelimen soidessa väripalkki kertoo kuka soittaa. Näistä ominaisuuksista huolimatta, kaareva näyttö on tärkeä lisä enemmänkin muotoilullisesti, ei niinkään hyödyllinen puhelimen käyttöä ajatellen.

Galaxy S6 Edgen 5,1-tuumainen näyttö on tarkka, 1440 x 2560 pikseliä. Näyttö on myös erittäin värikylläinen, kontrasti on huikea. Näyttö tosin peilaa ulkoisia valonlähteitä hieman häiritsevästi ja toisena negatiivisena ominaisuutena mainittakoon näytön kirkkaus joka on vaaleissa kuvissa heikko.

Puhelimen kamera on pokkaritasoinen, 16 megapikseliä. Kameran saa käyttöön nopeasti painamalla kotinäppäintä kahdesti lepotilassa. Videokuvaus onnistuu täysteräväpiirron ohella 4k-tarkkuudella.

Akun kesto kärsii melkoisesti puhelimen suorituskyvyn sekä tarkan näytön vuoksi, jonka takia erittäin aktiivisessa käytössä luuria saattaa joutua lataamaan jopa kesken päivän. Aktiivisessa normaalikäytössä riittää usein että puhelin ladataan öisin.

Toisaalta puhelimen lataus on melko nopeaa. Puhelimen akku latautuu tyhjästä täydeksi 80 minuutissa. Lisäksi puhelimessa on sisäänrakennettu langaton lataus.

Käyttöjärjestelmä pohjautuu Android lollipopiin. Vanhempiin Galaxy S -sarjan luureihin nähden valikoita on selkeytetty huomattavasti ja käyttöjärjestelmän ilme on selkeä ja pirteä.

Samsungia on aiemmin moitittu esiasennetuista sovelluksista, joista monet ovat käyttäjälleen turhia. Niitä löytyy edelleen varsin runsaasti mutta nyt ne on mahdollista kytkeä pois käytöstä niin, että ne pysyvät piilossa työpöydältä ja sovellusvalikosta.

Kaikenkaikkiaan Samsung galaxy S6 edge on älypuhelinmarkkinoiden ehdottomasti terävintä kärkeä.

Apple iPhone 6

iPhone 6 on iso. Koko on muotoilun lisäksi ensimmäinen asia, joka kiinnittää huomion. Koosta huolimatta iPhone 6 sopii käteen, johtuen varmasti osittain pyöristetyistä reunoista.

Toisaalta jotkut sanovat, että juuri pyöristettyjen reunojen, puhelimen ohuuden (vain 6,9mm) ja alumiinisen takakuoren vuoksi luuri on ns, liukas puhelin eikä pysy kunnolla kädessä.

Näyttö on 4,7 tuumainen, 1334 x 750 pikselin tarkkuudella. Näyttötekniikka on kehittynyt ja näyttö näyttää hyvältä. Puhelimen näyttöön lisätty polarisaattori parantaa näytön luettavuutta auringonvalossa.
Kivalta efektiltä näyttää myös se, että näyttö on tuotu todella lähelle ulointa lasia.

Kamera on 8 megapikselin kennolla varustettu mutta laadultaan erittäin hyvä ja Applen mukaan kameran tekniikka on uusittu kokonaan.

Kamera on todella helppokäyttöinen ja sillä saa erinomaisia, tarkkoja kuvia. Uusi ominaisuus on ”Focus Pixels”, jonka avulla kamera tarkentaa kohteeseen todella nopeasti.

Akun kesto:
iPhone 6:ssa on kapasiteetiltaan 1810mAh akku. Akku tyhjenee työpäivän aikana jos käyttö on jatkuvaa ja se painottuu esimerkiksi pikaviestipalveluihin.

Käyttöjärjestelmä on iOS 8.

Jos puhelimen helppokäyttöisyys vaikuttaa ostopäätökseen on iPhone 6 hyvä valinta.

Yhteenveto:

Samsung Galaxy S6 edge on muotoilultaan jännittävä, ja luuri tuo käyttäjälleen erinomaisen,parannetun käyttökokemuksen. Toisaalta, vaikka sivunäyttö on hieno se tuntuu jokseenkin turhalta.

Puhelimessa on erittäin hyvä kamera, sekä hyvä suorituskyky.

Ulkomuodoltaan erittäin tyylikäs.

iPhone 6 taas on helppokäyttöinen, tyylikäs ja suorituskyvyltään erinomainen puhelin.

Kameralla saa tasalaatuisia kuvia, ja vaikka se ei ylläkkään Samsungin kanssa samalle tasolle, myös kamera on nopea ja helppokäyttöinen.

Kaikkiaan iPhone 6 on luksusbrändinsä mukainen älypuhelin, jonka kanssa kulkeva tietää kantavansa eräänlaista status esinettä.

Tuomo Herlevi

Tuomolla on vuosien vankka kokemus matkapuhelinhuolloista.

Viimeksi korjatut

  • Apple Iphone SENäytön vaihto
    119 €Huollon hinta
  • AppleiPhone 6+Näyttö rikki
    149 €Huollon hinta
  • Samsung Galaxy J5Latausliittimen vaihto
    65 €Huollon hinta

Asiakkaidemme arvostama